Genieten in je tuin!

Overkappingen

Tuinhuizen | Overkappingen

Creëer direct een andere sfeer!

EEN OVERKAPPING OM JE IN TERUG TE TREKKEN

Overkappingen kunnen een perfecte manier zijn om in je tuin een plekje te maken waar je je terug kan trekken of waar je met visite kan gaan zitten op zomeravonden. Onder een Overkapping kan je ook lekker BBQ’en of gourmetten. Zo kan die geur ook lekker met de wind wegwaaien en blijft het niet teveel hangen. Als je even uit de zon wil zetten, kan je onder een overdekking lekker in de schaduw gaan zitten. Met warmtelampen of een vuurtafel kun je zelfs tijdens de koudere maanden een knus hoekje van je overdekte plek maken. Dan kun je hier warme chocomel drinken en marshmallows roosteren. 

MATERIAAL OVERKAPPINGEN

Een Overkapping staat in de tuin en is aangebouwd aan je huis of schutting. Meeste overdekkingen hebben een dak en drie muren. De voorkant is hierdoor open, de rest is dus overkapt. Het dak loopt vaak af, zodat regen er makkelijk afloopt. Ze worden gemaakt van hout en worden ondersteund door houten pilaren. Hout is het perfecte materiaal voor buiten en je kunt er zelfs zelf een overdekking mee maken. Als je het materiaal goed wil beschermen dan kun je op het dak een beschermlaag of beschermmateriaal leggen zodat de regen niet te veel in het hout loopt.

Tuinhuizen | Overkappingen .2

PRIJS VAN OVERKAPPINGEN

Hoe duur de Overkapping uiteindelijk wordt, is helemaal afhankelijk van jou. Bedenk goed wat je budget is, maar ze zijn zeker niet per se goedkoop. Een overdekking kost wel iets meer, maar daar kun je dan ook lang gebruik van maken. Je kunt er eentje kant-en-klaar kopen, je kunt er eentje laten bouwen door bouwpersoneel, maar je kunt er ook zelf een in elkaar zetten. Niet alleen het materiaal van de overkapping is belangrijk, maar ook hoe je de overkapte plek aankleedt. Een leuke tuinset, lampjes en planten horen echt bij een bij een knusse overkapte plek. Houdt hier ook rekening mee bij het bepalen van je budget. Als je dan eindelijk er een hebt, dan kan het echt een gezellig plekje worden voor jezelf of om te zitten met visite.

Genieten in je tuin!

Overkappingen

Tuinhuizen | Overkappingen .3
Scroll naar top