Bouwen in je tuin!

Meer bouwinformatie prieel

Heb je een grote tuin en heb je al regelmatig vanuit het raam naar jouw tuin gestaard en heb je toen gedacht: wat moet ik toch met al die ruimte, hoe kan ik voor veel meer sfeer gaan zorgen in mijn eigen tuin? Misschien heb je wel nagedacht over het plaatsen van een blokhut bijvoorbeeld, maar je hebt het ook het gevoel dat zoiets erg veel ruimte in beslag gaat nemen en pontificaal in je tuin komt te staan. Je wilt liever iets in je tuin neerzetten wat voor een echte sfeer gaat zorgen. Wat dacht je van een prieel? En wat dacht je van het niet eenvoudig kopen, maar wat dacht je van zelf maken? Het zelf bouwen van een prieel. Is dat niet gaaf?

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie prieel .2

Begin vandaag nog aan het bouwen van je eigen prieel

Maar misschien weet je nog niet eens wat een prieel precies is en belandde je gewoon uit nieuwsgierigheid hier op deze pagina. Een prieel is eigenlijk een halfopen tuinhuisje en waren vooral in de negentiende eeuw enorm populair. Ze stonden bijna overal in tuinen van grote landhuizen. Maar nog steeds zijn ze erg populair, omdat het waanzinnig veel sfeer geeft en je tuin echt doet veranderen. Prielen worden gemaakt van hout of metaal. En het is ook en optie om je prieel te omgeven met bloemen en planten, dat gebeurde vroeger in ieder geval heel erg veel. Je kunt kant-en-klare prielen kopen in een tuincentrum, maar zelf bouwen is veel leuker.

Waar moet je beginnen als je een prieel zelf wilt gaan bouwen en in je eigen tuin wilt gaan plaatsen? We vertellen het je heel graag in deze en de volgende alinea. Een belangrijke vraag allereerst is: wat voor een prieel wil je hebben in je tuin? Wil je een vierkante prieel of liever een rechthoekige prieel? Bekijk vooral ook andere prielen op internet en op YouTube om te kijken welke prieel het beste in jouw tuin past. Kies daarna de gewenste afmetingen en kies vervolgens de locatie waar je prieel moet gaan staan. Als je dit hebt besloten, dan kun je beginnen aan het klaarmaken van de fundering. Hoe moet dit bij het bouwen van een prieel?

Welke verdere stappen moet ik ondernemen bij zelf bouwen?

Waar je de prieel wilt gaan plaatsen, daar moet je gaten gaan graven voor de betonpoeren. Voor een stevige fundering wil je een vierkant gat graven van 200 x 200 millimeter en minimaal 70 centimeter diep. Vervolgens besluit je de locatie waar het waterafvoer voor op het dak moet gaan komen dat wordt aangesloten op de riolering. Dit is bij een prieel enorm belangrijk. Nu wordt het de hoogste tijd voor het maken van de vloer en het plaatsen van de staanders. Hierna ga je het dak maken en het dak bedekken en moet je jouw prieel goed afwerken natuurlijk. We hopen dat je er klaar voor bent om je eigen prieel te gaan bouwen.

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie prieel
Scroll naar top