Bouwen in je tuin!

Meer bouwinformatie overkapping

Een overkapping je achtertuin of voortuin. Vele mensen dromen ervan, maar nemen niet de moeite om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Je kunt uiteraard een overkapping kant en klaar kopen, maar is het niet veel leuker en uitdagender om zelf een overkapping te bouwen? Het zelf bouwen van een grote blokhut kan nog een behoorlijk karwei zijn, maar een overkapping bouwen is een overzichtelijke klus. Ben je er klaar voor om vandaag nog te beginnen aan jouw droom, aan het bouwen van een eigen overkapping om deze in je eigen tuin te plaatsen? Lees dan snel verder en we vertellen je precies hoe je dit het beste kunt doen.

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie overkapping

Waar moet je beginnen met het bouwen van een overkapping?

Een begin kan altijd lastig zijn. Gelukkig zijn wij van Tuinhuizen.net er voor jou, zodat we je stap voor stap bij de hand kunnen nemen en je kunnen uitleggen hoe je een overkapping precies zelf kunt gaan bouwen en in je tuin kunt gaan plaatsen. Kies allereerst een plaats waar de overkapping moet komen te gaan staan en maak vervolgens een fundering. Het maken van een fundering kan op verschillende manieren. Je kunt een schroeffundering maken of een fundering met betonpoeren. Eigenlijk zijn dit de twee beste opties als het gaat om het maken van een fundering voor een geweldige overkapping. Hieronder vertellen we je nog veel meer.

Na het afronden van de stevige fundering is het tijd om de staanders te plaatsen. Dit zijn eigenlijk steunpilaren en deze moeten verticaal op de fundering worden neergezet. Als de staanders staan, dan moet je vervolgens de ringbalken plaatsen. Deze ringbalken kun je op de staanders plaatsen, door ze simpelweg er tegenaan te schuiven. Nu ben je eigenlijk al heel ver. Je hebt alle materialen gekocht, de plek uitgekozen waar de overkapping moet komen te staan, je hebt een stevige fundering gemaakt, de staanders neergezet en  zelfs al de eerste ringbalken vastgemaakt. Nu staat er eigenlijk al een constructie, maar we zijn nog niet klaar.

Wat moet je verder doen voor het afronden van een overkapping?

Na het plaatsen van de staanders en de schuine ringbalken, moet je de schuine schoren gaan bevestigen. Dit zijn schuine balken en deze balken verbinden de staanders en de ringbalken met elkaar. Eigenlijk is dit heel goed, zodat je overkapping nog steviger staat en als de schuine schoren eenmaal zijn bevestigd, dan weet je zeker dat jouw overkapping tegen een stootje kan. Vervolgens moet je de dakbalken gaan plaatsen op het dak. Deze moeten horizontaal worden neergelegd. De laatste stappen zijn het dakbeschot en de boeidelen plaatsen. Leg nog een folie op het dak, zodat het waterdicht is, en je bent helemaal klaar.

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie overkapping .2
Scroll naar top