Bouwen in je tuin!

Meer bouwinformatie kapschuur

Je droomt al een lange tijd van een kapschuur in je tuin. En je dromen zijn zo sterk, dat je eigenlijk het liefst zelf een kapschuur in elkaar wilt gaan zetten en wilt bouwen. Dat lijkt je het meest geweldig. Een kapschuur in je huis die je helemaal zelf in elkaar hebt gezet en hebt gebouwd. Is dit onrealistisch? Absoluut niet. Je bent al hier op deze pagina op Tuinhuizen.net beland en dat is alleen maar goed nieuws. Op deze pagina geven we je namelijk graag meer bouwinformatie als het aankomt op het zelf bouwen en in elkaar zetten van een kapschuur. Zodat jij na het bestellen van alle materialen deze week nog kunt gaan beginnen met de bouw.

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie kapschuur

Waar moet je beginnen bij het bouwen van een eigen kapschuur?

Het uitmeten van het grondoppervlak is het eerste wat je moet doen als je een kapschuur wilt gaan bouwen. Onder een kapschuur kun je bijvoorbeeld hout bewaren, maar je kunt ook echt een grotere kapschuur maken die dient als een carport of een grote(re) overkapping. Met behulp van touw en piketpaaltjes kun je het grondoppervlak uitmeten hoe groot en waar de kapschuur moet komen te staan. Vervolgens moet je gaten gaan graven. Deze gaten zijn nodig voor de betonpoeren die de basis zullen gaan vormen voor jouw geweldige eigen kapschuur. Nu wordt het de hoogste tijd om de eerste staander te plaatsen. Doe de hoekstaander als eerst.

Hierna kun je de andere staanders gaan plaatsen. Vervolgens wil je natuurlijk de staanders gaan verbinden met elkaar. Hoe doe je dit? Dit doe je uiteraard door de schoren en dwarsliggende balken met de staanders te verbinden. Met een pen-en-gat aansluiting kun je al deze elementen gemakkelijk en snel aan elkaar vastbinden. Bekijk voor al deze materialen deze pagina en de andere pagina’s hier op Tuinhuizen.net, zodat je gemakkelijk en voordelig deze materialen in huis kunt halen. Sla vervolgens de houten pennen in de gaten, doe dit half, om eerst te checken of alle elementen goed op elkaar passen. En dan moet het goed komen.

De laatste stappen die je moet nemen voor je eigen kapschuur

Maar dan zijn we er nog niet uiteraard. Als de balken zijn vastgemaakt en als alles helemaal waterpas staat, dan wordt het de hoogste tijd om de planken over de kapschuur te plaatsen. Dit is belangrijk, aangezien de constructie dan overdekt wordt en we écht te maken krijgen met een kapschuur in je tuin die je zelf in elkaar hebt gezet. Deze balken kun je uiteraard vast maken met meerdere schroeven. Als je het dak waterdicht wilt maken, is het aan te raden om speciale folie over het dak te plaatsen. Verder kun je ervoor kiezen om nog wanden te plaatsen, maar dit hoeft uiteraard niet. We hopen dat je nu voldoende kennis hebt. Succes!

Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie kapschuur .2
Scroll naar top