Bouwen in je tuin!

Meer bouwinformatie blokhut

Ben je al een lange tijd op zoek geweest naar een blokhut dat voldeed aan jouw wensen en eisen, maar lukte het maar niet om een blokhut te vinden dat echt bij jou paste? Misschien ben je hierna op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om wel de blokhut in je tuin te krijgen die jij uiteindelijk het liefste wilt. Het zelf bouwen van je eigen blokhut is een goede stap om te overwegen. En waarschijnlijk ben je het al aan het overwegen of heb je zelfs al besloten om een eigen blokhut te gaan bouwen, aangezien je hier op Tuinhuizen.net op deze pagina bent beland, waar we je veel meer informatie zullen gaan geven over het bouwen van een blokhut.


Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie blokhut

Waar moet je beginnen bij het bouwen van een blokhut?

Voordat je begint met het zelf bouwen van je eigen blokhut willen we je vooral zeggen dat het goed te doen is. Misschien hebben vrienden of familie wel tegen je gezegd dat je er niet aan moet beginnen en dat het alleen maar gedoe gaat opleveren. Maar wij willen je zeggen dat als je de heldere stappen volgt hoe je een blokhut moet gaan bouwen en als je de juiste materialen hiervoor aanschaft, dit kan gemakkelijk en snel op deze website Tuinhuizen.net, dan kan er eigenlijk niets misgaan. Laten we je hieronder in de volgende alinea vertellen waar je moet beginnen en hoe je binnen de kortste keren een eigen blokhut in je achtertuin hebt staan.

De fundering is natuurlijk het allerbelangrijkst. Zonder fundering kun je wel een blokhut op het gras gaan neerzetten, maar daar heb je dan echt helemaal niets aan. Vroeg of laat zal de blokhut instorten of gebreken gaan vertonen. De fundering dus. Een fundering kun je maken door op het oppervlakte waar de boomhut op moet gaan staan in je tuin te gaan graven. Een soort gat. Maar niet te diep, ongeveer 30 centimeter. Hier kun je vervolgens zand op neerstorten. Vervolgens kun je paaltjes in het zand stevig neerzetten en dan ben je al klaar voor de tweede stap: het maken van het frame. Dit doe je uiteraard met hout en moet stevig.


Verdere stappen voor het bouwen van een blokhut

Nu je de fundering hebt én ook al het frame hebt staan, dan wordt het tijd voor de constructie voor het dak. Als je dit hebt gedaan, dan begint de blokhut echt al vorm te krijgen. Het is belangrijk om je nu eerst te focussen op het dak. Dus als de constructie voor het dak staat, wordt het tijd om de dakbedekking op het dak te gaan plaatsen. Je kunt een golfplaat op het dak plaatsen, maar er zijn eigenlijk nog veel meer andere mogelijkheden als het gaat om dakbedekking. Bekijk dus vooral wat voor sfeer je wilt uitstralen met je blokhut en welk soort dakbedekking goed past bij de rest van je tuin. Hieronder delen we de laatste stappen met je.

Als de houten constructie staat, het dak staat, de dakbedekking is gelegd, dan wordt het de hoogste tijd om de ramen in je blokhut te gaan plaatsen. Alle materialen die je hiervoor nodig hebt kun je hier op Tuinhuizen.net aanschaffen. Het voordeel van deze website is dat je in verschillende pakketten materialen kunt kopen, waardoor je dit stappenplan kunt volgen en aan de hand van het aanschaffen van meerdere pakketten het complete materiaal koopt voor het bouwen van je eigen blokhut. Als de ramen zijn geplaatst, is de deur het laatste wat je moet plaatsen. En nu is je blokhut af. Geweldig. Je hebt je eigen blokhut zelf gebouwd.


Tuinhuizen | Blog Meer bouwinformatie blokhut .2
Scroll naar top