Genieten in je tuin!

Kapschuren

Tuinhuizen | Kapschuren

Creëer direct een andere sfeer!

EEN KAPSCHUUR VOOR EEN LEUK ZITPLEKJE OF OPSLAG

Een Kapschuur is een schuur, maar dan zonder de muren. De Kapschuren hebben dus een dak en dit dak steunt op pilaren. Meestal ontbreken alle wanden in zo’n schuur, maar sommige kunnen één of twee wanden hebben. Doordat het zo open is, maar wel onderdak biedt, worden er vaak dingen onder opgeslagen. Veel boeren hebben Kapschuren waaronder ze hooi of stro neerleggen. Naast dat er goed dingen onder worden opgeslagen, doordat het zo makkelijk is om er dingen neer te leggen en weer te pakken, is het ook ideaal om te gebruiken als een leuke plek om te zitten met familie en vrienden. Je zit dan beschut, maar toch deels buiten. Je kunt nog steeds genieten van de frisse buitenlucht, maar zit wel beschut tegen te veel zon of regen. Onder zo’n overkapping kunnen vaak ook veel mensen zitten. 

MATERIAAL EN PRIJS

Kapschuren zijn gemaakt van hout en het dak wordt ondersteund door houten pilaren. Vaak is het dak ook hout, maar dan wel afgedekt met dakpannen die het hout beschermen tegen regen. Hierdoor kan het niet makkelijk gaan rotten. Deze zijn dan vaak plastic zodat de regen er makkelijk afloopt. Omdat het dak schuin is, loopt de regen er nog sneller af.

Kapschuren zijn gemaakt van hout en dit hout moet ook gekocht worden. Dit is vaak het duurste van het aanschaffen of zelf maken van een Kapschuur. De dakpanelen zijn redelijk goedkoop te krijgen en hierdoor gaat je hout wel langer mee. Een goed verzorgingsproduct voor hout is ook goed om aan te schaffen. Zo gaat het hout lang mee en is er geen weggegooid geld. Aankleding van de Kapschuur, zoals een tuinset, lampjes of planten, kan ook binnen de prijs vallen. Het is natuurlijk belangrijk van tevoren te bedenken wat je budget is.

Tuinhuizen | Kapschuren .2

WAAR KOOP JE EEN KAPSCHUUR

Als je graag een Kapschuur wilt, dan kun je deze laten maken in je tuin, vaak zelfs hele delen kopen in tuincentra of je kunt ervoor kiezen om zelf een Kapschuur te maken. Je kunt dus nergens een kant-en-klare Kapschuur kopen, maar wel andere mensen betalen om er een te laten maken. Zelf maken is uiteindelijk het goedkoopste en is daarnaast ook heel leuk om te doen.

Genieten in je tuin!

Kapschuren

Tuinhuizen | Blokhutten .3
Scroll naar top