Genieten in je tuin!

Blokhutten

Tuinhuizen | Blokhutten

Creëer direct een andere sfeer!

EEN BLOKHUT VOOR BIJ OF ALS JE HUIS

Blokhutten zijn er al eeuwen. Een Blokhut is een hut gemaakt van boomstammen of houten balken die samen een klein huisje maken. Je kunt in een zo’n hut wonen of het in je tuin hebben staan. Veel mensen vinden het ook leuk om op vakantie te gaan naar een hut in de natuur om even weg te zijn van de rest van de wereld. Blokhutten zijn er al eeuwenlang en komen al erg lang voor. Ze komen veel voor in bosrijke gebieden in Oost-Europa, Scandinavië en de Alpen. Hier kunnen de bomen worden gebruikt voor de bouw. Er is al een hut terug getraceerd naar 3500 voor Christus. Een Romein schreef over een hut van blokken in de 1e eeuw voor Christus. Hier werden de gaten tussen hout opgevuld met klei en hier woonden dan mensen in. 

WERKING EN REGULATIE VAN HET MATERIAAL

De hutten zijn dus gemaakt van boomstammen of grote stukken hout. Hierdoor wordt het huisje goed warm gehouden en zul je geen kou lijden in de Blokhut. Hout kan wel makkelijk gaan rotten als het nat wordt en als het in een bosrijk gebied staat, kan het makkelijk worden aangevreten door insecten en vogels. Hier is ook aan gedacht bij een Blokhut. Blokhutten hebben een uitstekend dak die ervoor zorgt dat het hout niet te nat wordt en gaat rotten. Hierdoor komt er ook niet veel viezigheid van het bos en de dieren op.

Om tegen te gaan dat het hout wordt aangevreten heeft een Blokhut vaak een stenen fundament. Naast dat de hut hier nog sterker en warmer van wordt, zorgt het ervoor dat het hout niet zomaar wegvalt en op wordt gegeten. Hierdoor kan de hut lang blijven staan en wordt het niet snel versleten.

Tuinhuizen | Blokhutten .2

de PRIJS van BLOKHUTTEN

Net zoals bij tuinhuizen, zijn Blokhutten verschillend in prijs. Bedenk je eerst of je er graag een in je tuin of eigen bosgebied wil hebben, of dat je er echt periodes in terug wil trekken. Je kunt simpele of hele luxe hutten kopen en daarbij verschilt de kwaliteit natuurlijk ook. Wij hebben een ruim assortiment, dus neem een kijkje in onze webshop voor inspiratie of om een hut te kopen.

Genieten in je tuin!

Blokhutten

Tuinhuizen | Blokhutten .3
Scroll naar top